Program Shkëmbimi i shkollës së mesme në Brazil

  • Grupmosha: 15 deri ne 18 vjec
  • Vendndodhja: São José dos Campos
  • Qendrimi: fjetje dhe vakte te perfshira
  • Akomodimi: familje mikpritese
  • Kohezgjatja: 8 jave/ nje semester/ nje vit akademik
  • Lloji: strehim dhe integrim ne shkolle/ privat

 

Afati i aplikimit: 3 muaj para mberritjes. Mund te pranohen edhe aplikime me vone, ne varesi te disponueshmerise dhe kohes se procesimit te vizave.

Kerkesat:Studentet duhet te intervistohen ne vendin ku ata jetojne para se te pranohen. Kerkohet te jete studiuar gjuha portugeze per minimumi dy vite ose gjuha spanjolle

 

Tarifat:

Duke filluar nga 2569 euro.

 

EKSPERIENCA NE SHKOLLE

Shkollat ndodhen ne Greater Sao Paulo, ne zona rezidenciale, por jo brenda qytetit. Sao Paulo eshte qytet i madh industrial dhe ekonomik ne Brazil, vibrant dhe dinamik.   São José dos Campos u rendit si nje nga 25 qytetet me te mira te Brazilit per nga cilesia e jeteses. Me te ardhurat e larta per fryme, jetgjatsine e madhe dhe nivelin e larte te infrastruktures, São José dos Campos eshte nje qytet i sigurt qe ofron nje larmishmeri dyqanesh dhe sherbimesh.

Studentet nderkomebetare do te perfitojne nga qendrimi i tyre ne Brazil duke zbuluar diversitetin kulturor dhe gjeografik te ketij shteti shumengjyresh. Ata do te vendosen ne nje shkolle private lokale dhe ne nje familje mikpritese braziliane. Studentet do te ndjekin te njejta ore mesime me moshataret e tyre. Zakonisht mesimi zgjat nga ora 7:30 deri ne 13:30 ose nga ora 13:00 deri ne 19:00. Studentet do te shijojne kohen e lire duke mesuar gjuhen portugeze ose duke praktikuar sporte ne klube te ndryshme. Shkollat e mesme braziliane ofrojne aktivitete jashteshkollore, por studentet e shkembyer mund te regjistrohen edhe ne klube lokale. 

 

SISTEMI ARSIMIMIT

Edukimi ne Brazil eshte i ndare ne dy nivele: edukimi fillor(nente klasa, nga mosha 6 deri ne 14 vjec) dhe edukimi i mesesm(tre klasa nga 14 dere ne 17/18 vjec). Pas edukimit te mesem, studentet mund te regjistrohen ne studime te metejshem. Lendet qe ofrohen ne shkollat e mesme ne Brazil jane: portugalisht, gjuhe dhe letersi, gjuhe e huaj, histori, gjeografi, kimi, fizike, matematike, biologji, arte dhe edukim fizik. Studentet nuk kane te drejte  t’i zgjedhin lendet. Lendet behen ne gjuhen portugeze. Shkollat e mesme braziliane pranojne studente qe jane te vetedijshem qe niveli i gjuhes mund te paraqese veshtiresi ne fillim. Studentet mund te bejne kurse gjuhe te gjuhes portugeze, ky kurs mnd te zgjase tre muaj(te perfshira ne cmim). Diplomimi nuk eshte i mudur. Studenteve nderkombetare i ofrohet mundesia te marin pjese ne nje program me strehim afatshkurter dhe integrim ne shkolle ne Brazil.(8 jave)

 

en_USEnglish
Open chat
1
Hello
Hey